Martorell viatja en el temps per celebrar la festa major. Concretament, 300 anys, a la Catalunya del 1714. Marcat per la celebració del Tricentenari, el programa d'activitats recollirà propostes com dibuixar torres i castells de llum, la fira d'oficis artesans Artesanàlia, refrescar-se a a les aigües del castell del Centre Cultural convertit en un fossar o jugar al pati infantil del Torrent de Llops. A més, als assistents del Vilarfesta se'ls convida a disfressar-se d'època. La festa major comença avui i durarà fins diu-menge.

La regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament, Cristina Dalmau, considera els actes de la festa una oportunitat per conèixer el patrimoni i la història de Martorell. "Les torres de defensa i el castell de Sant Jaume, que donen personalitat i nom a la serra de les Torretes, són un clar exemple d'aquesta època", explica.

Tricentenari a part, algunes de les propostes més destacades són les actuacions de Blaumut i La Raíz i els musicals d'ABBA i Gerónimo Stilton a la sala de teatre el Progrés (divendres i dissabte, respectivament). Martorell també tindrà una jornada castellera, a càrrec de la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca del Penedès.