Calaf crida a Carnaval. Aquest cap de setmana s'haurà entrat en el període de quaresma, però des de fa anys la població fa la seva festa de disfresses i bogeria, l'anomenada festa del Pellofa, una setmana després. Des d'avui i fins diumenge.

A l'acte central, la rua, hi participaran una quinzena de carrosses i comparses que recorreran els carrers juntament amb el rei del Carnaval, el Pellofa. No hi faltaran el correbars, el sopar i el ball. Aquests últims actes tindran lloc en un envelat especial per a aquesta ocasió que se situarà al pàrquing de l'antiga serradora. Aquest any s'ha introduït, com a novetat, l'enterrament de la sardina, que es farà diumenge, una tradició que La Polseguera, entitat organitzadora juntament amb l'Ajuntament, ha volgut recuperar. La festa també inclourà les activitats habituals de cada any pensades per a totes les edats.

Avui els actes comencen amb el Posa-me-la-dura i el concurs de Miss i Míster Jamona 2017. Dissabte al matí es portarà a terme el concurs de botigues i a la tarda desfilarà la rua.