L'exregidor d'ERC i exprimer tinent d'alcalde a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras i Compte, de 63 anys, ha mort aquest divendres a causa d'un càncer diagnosticat l'any passat, segons ha informat Ràdio Igualada. El comiat es farà aquest diumenge, a les 11 del matí, a l'oratori de Funerària Anoia.

Torras va ser portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada des del 2003 fins al 2015. Durant la legislatura passada (2011-2015), va ser primer tinent d'alcalde del consistori, fruit d'un acord de govern entre CiU i ERC, durant el primer mandat del convergent Marc Castells a l'alcaldia. Actualment, Torras era president del Consell Assessor del Bon Govern de la capital de l'Anoia.

ERC Igualada ha confirmat la mort de Joan Torras amb el següent tuit al seu compte de Twitter: "Des d'ERC Igualada lamentem la pèrdua del nostre company Joan Torras, referent a Igualada, tot acompanyant en el dolor a la seva família".

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va compartir govern amb Torras la legislatura passada, també ha expressat públicament el seu condol. En un comunicat, Castells lamenta la pèrdua d'un polític que "estimava Igualada" i que "sempre va viure la política municipal amb passió". Castells qualifica Torras de "persona generosa i molt propera als ciutadans" i destaca que, en tot moment, a l'oposició i al govern "va treballar per fer de la nostra una ciutat millor".

Joan Torras es va presentar com a cap de llista d'ERC l'any 2003 i fins l'any 2011 va estar a la oposició de l'Ajuntament. A partir de 2011, va entrar al govern municipal de Marc Castells, com a primer tinent d'alcalde, i es va encarregar de la regidoria d'Acció Social.

A més, entre els anys 2007 i 2010 va ser conseller del Consell Comarcal de l'Anoia. En l'àmbit privat, va ser un empresari professionalment vinculat al sector del tèxtil.