Un treball sobre 100 anys de dades meteorològiques a la vila guanya la convocatòria del 2018 dels Premis de Recerca Vila D'Esparreguera. El treball és d'Enric Gili, estudi que ha estat publicat com a llibre. En la resta de categories més joves van ser guardonats Ariadna Xairó, Carla Castro, Marta García, Naia Almirall, Sara López i Asmae El Khoulati

Aquests Premis de Recerca Vila d'Esparreguera, que organitzen les regidories de la Memòria Històrica i de l'Arxiu i de Joventut, suposen un reconeixement a la tasca de recerca i de divulgació de fets de la vila en diferents àmbits, i la regidora de la Memòria Històrica i de l'Arxiu de l'Ajuntament d'Esparreguera, Mariona Masfer-rer, s'ha mostrat molt satisfeta «per la participació, que ha superat la de les dues edicions anteriors, i per la qualitat dels treballs que ha provocat que el jurat, per primera vegada, hagi decidit donar un accèssit, en aquest cas en la categoria de Batxillerat».

Els guanyadors en la categoria de 3r i 4t d'ESO són Sara López i Asmae El Khoulati, per «Els infants que es van quedar a Esparreguera durant la Guerra Civil».

Pel que fa a la categoria reservada a alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, en el que van participar 5 treballs, el jurat va decidir premiar «Sense tu, sí sóc algú. La violència de gènere entre els adolescents» d'Ariadna Xairó. També es va concedir un accèssit en aquesta categoria per a l'estudi «Epidemiologia de les lesions esportives en els joves d'Esparreguera», de Carla Castro, Marta García i Naia Almirall.