El Col·lectiu dels Misteris d'Olesa i l'Escola Municipal d'Arts i Oficis han convocat un concurs per crear una col·lecció pictòrica dels Misteris d'Olesa.

Amb aquest concurs es vol celebrar el 25è aniversari de la creació del col·lectiu d'una forma especial. Per aquesta raó, amb la complicitat i impuls de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis ha decidit proposar als artistes interessats el repte de crear una col·lecció pictòrica al voltant de les onze imatges que conformen els Misteris d'Olesa, i que s'exposen cada any Dijous i Divendres Sant, en diferents cases i locals del municipi.

La idea va sorgir del mateix col·lectiu. La seva presidenta, Sara Valls, ha destacat que «malgrat que algunes persones puguin pensar que els Misteris representen una història molt antiga, en realitat té molta vigència avui en dia». Per això va pensar que potser era bona idea reproduir aquesta història a través de la pintura, i va decidir plantejar la idea a la directora de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis, Mercè Segura, que de seguida s'hi va implicar. Després de valorar diferents opcions, finalment es va decidir convocar un concurs per tal que els artistes que ho desitgin puguin optar a crear una col·lecció pictòrica sobre els Misteris d'Olesa.

Un dels objectius d'aquest concurs és el de renovar, a través de la pintura, la imatgeria dels Misteris, unes escultures que representen diferents escenes de la vida, la mort i la Passió de Jesucrist. La idea és escollir una proposta plàstica que sintetitzi tot allò que simbolitzen els Misteris, tot allò que evoquen, i sobretot, el sentiment que provoquen en qui els contempla. Mercè Segura ha admès que «no és un repte fàcil» però també ha assegurat que de ben segur que moltes persones ho veuran com un projecte molt atractiu.

Segura i Valls han assegurat que tenen moltes ganes de veure quines propostes es presenten i «quin és el plantejament que fan les persones que decideixin acceptar aquest repte». La proposta, que s'haurà de presentar entre el 3 i el 14 de setembre, a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis, ha de constar d'un dossier físic que inclogui les dades personals, una breu ressenya del seu currículum artístic, una fotografia a color de dues obres acabades dels Misteris, amb la seva fitxa tècnica, i una breu explicació de les motivacions o reflexió sobre les solucions presentades.

Serà un jurat professional qui escollirà la proposta guanyadora, que rebrà un premi de 4.000 euros.