L'Ajuntament dels Hostalets de Pierola inicia un projecte de millora de la seguretat de la ciutadania blindant els accessos al municipi amb la darrera tecnologia de videovigilància i lectura de matrícules. És un projecte similar al que ha implantat recentment Sant Fruitos de Bages.

Es tracta d'una iniciativa de l'equip de govern per modernitzar la seguretat ciutadana del municipi amb l'objectiu de millorar i optimitzar la feina dels vigilants municipals. Les càmeres se situen a les entrades i sortides dels nuclis de població.

Aquests sistemes formen part d'«una nova solució de seguretat que afavoreixen la proactivitat i la capacitat operativa i estratègica dels cossos de seguretat, perquè permeten actuar de forma més eficient i amb anticipació davant de les potencials amenaces», segons fonts municipals.

La tecnologia que reconeix matrícules «és una tendència com a mesura preventiva de seguretat, ja que és altament efectiva i, a més a més, resulta menys invasiva per a la població que els antics sistemes de videovigilància», segons que han explicat fonts del govern municipal.