L'Escola Municipal de Música de Martorell és la protagonista del calendari 2019 de l'Ajuntament d'aquest municipi, que ha començat a distribuir-se aquesta setmana a diferents equipaments de la població. El centre commemora enguany els seus 50 anys. Fonts de l'Ajuntament han indicat que els exemplars es poden recollir a la Casa de la Vila, al Centre Cultural i a Cal Nicolau.

L'Escola Municipal de Música té actualment més de 300 alumnes en unes instal·lacions a Cal Nicolau que s'adeqüen a les necessitats de l'ensenyament. Hi ha cursos d'aprenentatge musical per a totes les edats, des dels 6 mesos fins a l'edat adulta. Des dels primers contactes musicals a l'aprenentatge d'un instrument o la participació en conjunts instrumentals. L'objectiu és aprofundir en la seva afició o en la vocació de fer de la música una professió.

L'alcalde Xavier Fonollosa, que ha dit que se sent orgullós de l'escola, destaca que «la formació musical és una eina de desenvolupament social i personal que ens ajuda a avançar com a societat».