Olesa de Montserrat disposarà d'un nou itinerari destinat als vianants per enllaçar de manera més ràpida el nucli urbà i i la zona sud-oest, on es troba la zona fluvial de Llobregat i diferents empreses. Un indret que avui queda segregat del nucli de població, perquè les infraestructures viàries com el tren i la carretera han creat un mur que ha distanciat el riu del poble. L'Ajuntament preveu enllestir l'obra en un any i FGC assumirà el cost total del projecte.

«Fa dos anys que estudiem adequar un camí que avanci segons el traçat de la Riera d'Oromir», explica l'alcaldessa del municipi, Pilar Puimedon. Lamenta que actualment els veïns que volen arribar a la zona sud-oest «han de donar força volta per accedir-hi i, per aquest motiu, alguns opten per fer imprudències i travessar la C-55».

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament pretén garantir una «mobilitat segura per incentivar els veïns a visitar el camí del Riu, a través d'un itinerari que puguin travessar a peu o bé amb bicicleta», concreta Puimedon. També destaca que, en aquest punt de la població, «s'està desenvolupant una àrea industrial i volem que els treballadors puguin arribar a la feina a peu per un camí segur».

El director de Projectes de FGC, Pere Mateu, concreta que el camí s'iniciarà a l'alçada del carrer Colón i avançarà segons el traçat de la riera d'Oromir fins a creuar les vies de FGC. En total, presentarà uns tres-cents metres, aproximadament. «És previst construir un camí de formigó amb baranes de fusta que s'integri al terreny actual», afirma Mateu.

L'Ajuntament va demanar que l'itinerari fos obert «per evitar un pas soterrat que esdevingui insegur». En aquest sentit, Mateu destaca que el camí tindrà una il·luminació integrada i s'elevarà per sobre de la riera en alguns trams «per evitar que l'itinerari quedi massa enfonsat respecte dels dos ponts per on passen les vies del tren i la C-55».

L'alcaldessa subratlla la rellevància del projecte «perquè el nou itinerari permetrà unir el sender camí del riu Llobregat (GR-270) amb el nucli urbà d'Olesa. Es tracta d'un sender que recorre el riu Llobregat des del seu naixement, a Castellar de n'Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat. Per tant, la construcció del nou itinerari facilitarà la connexió dels vianants i ciclistes que fan servir aquest camí amb el nucli urbà d'Olesa.

El cost total del projecte és de 297.452 euros, que assumirà FGC. «Amb aquesta actuació, millorem la mobilitat de l'entorn de l'estació i els veïns d'Olesa guanyen un nou espai urbà», conclou Pere Mateu.