Marc Castells, actual alcalde i candidat de Junts x Igualada a les eleccions municipals del 26 de maig, proposa ampliar l'oferta de recursos públics al servei de les persones grans. En aquest sentit, impulsaran la creació d'un nou centre de dia gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada a la zona nord de la ciutat, responent a una demanda cada cop més gran.

El projecte suposaria una inversió d'aproximadament 1 milió d'euros i es faria en un terreny municipal situat entre l'avinguda dels Països Catalans, l'avinguda de la Generalitat, el carrer del Parlament de Catalunya i el carrer del President Pau Claris. El centre de dia, seguint els paràmetres que ja es van fer servir quan es va fer el Centre de Dia Montserrat, tindria jardins i espais a l'aire lliure, sales polivalents i servei de cuina i menjador. Arrencaria amb unes 50 places i en podria arribar a oferir fins a 80.

El candidat de Junts x Igualada veu aquest projecte com una peça més en la política a favor de la gent gran que ja ha dut a terme com a govern d'Igualada. En aquest sentit recorda que en l'actual mandat «hem iniciat un projecte ambiciós i molt necessari per ampliar i millorar la residència Pare Vilaseca». Per això, afirma que «nosaltres som la garantia que aquest compromís amb els serveis assistencials públics es mantingui intacte i que projectes com aquest es facin realitat».

L'ampliació de la residència suposa una inversió de més de 2,5 milions d'euros i suposa la millora dels espais i serveis ja existents i l'ampliació del nombre de places per oferir. Accions com aquestes, ha assegurat Castells, són possibles «perquè aconseguim recursos d'altres institucions i perquè hem estat capaços, amb responsabilitat i molt esforç, de reduir els més de 13 milions d'euros de deute que vam heretar en aquest Consorci fins als 8 milions d'euros que té avui, assegurant així el seu present i el seu futur». Un altre projecte actualment en marxa és el Centre Cívic Nord, un equipament que suposa una inversió de 3 milions d'euros.

Castells també assegura que si torna a governar millorarà l'oferta d'habitatge públic a disposició de les persones i les famílies que més ho necessiten.