La Universitat de Lleida farà ADE (grau en Administració i Direcció d'Empreses) a Igualada a partir del curs 2020-2021. Serà un grup de 40 alumnes que es formarà íntegrament a la capital de l'Anoia i que formarà part del grau que ja s'ofereix actualment a la Universitat de Lleida. Aquest proper setembre, a Igualada, en diferents estudis, ja hi haurà matriculats més de 500 estudiants, quan fa només 4 anys n'hi havia poc més de 100. La voluntat de la Universitat de Lleida és que aquests estudis d'ADE Igualada tinguin com a principal atractiu el fet de tenir un alt contingut de les matèries que es puguin oferir en anglès. Ara, la UdL comença el període per a opositar per poder ser professor d'aquests nous estudis i en funció de les característiques del professorat i del domini de la llengua anglesa es farà el perfil final dels estudis a igualada.

Amb el desplegament d'aquests estudis al campus igualadí, s'incorpora al centre la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, que se sumarà a la oferta ja existent al Campus de la UdL a Igualada que ofereixen l'Escola Politècnica Superior de la UdL i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia.

Tal com ha apuntat el vice-rector de docència de la Universitat de Lleida, Francisco García, el grau en Administració i Direcció d'Empreses tindrà una prescripció diferenciada, el que significa que els estudiants podran escollir si cursar-lo a Lleida o a Igualada. Ja és el mateix que poden fer en aquests moments els estudiants d'infermeria. Garcia ha destacat la importància de ser ciutat universitària i que els joves siguin un percentatge important de la població de la ciutat. Important per a la formació universitària i, també, pel que suposa per diferent àmbits de consum.

La presentació del nou grau en ADE ha comptat amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha dit que "som creients i practicants del reequilibri territorial pel que fa al mapa de generació de coneixement a Catalunya", afegint que "avui demostrem que tenim la voluntat d'ampliar i consolidar l'oferta formativa del Campus Universitari Igualada-UdL". Chacón ha volgut remarcar que "parlem de l'aposta de les ciutats per la generació de coneixement, atraure i retenir el talent i donar sortida a les demandes del teixit empresarial de la comarca".

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat la nova aposta de la Universitat de Lleida per "potenciar i ampliar l'oferta d'estudis públics al seu Campus Universitari a Igualada", i fer-ho, ha afegit, "mantenint-se fidel al doble objectiu que s'ha marcat sempre: dotar els i les joves de les millors eines per a obrir-se pas en el mercat laboral actual i, al mateix temps, posar a l'abast de les empreses del territori nous professionals, perfectament preparats, que els podran aportar en un futur proper els millors coneixements i les ajudaran a ser més competitives".

En la seva intervenció, Eduard Cristóbal, degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), ha explicat que "s'assumeix el repte tirar endavant el grau en ADE a Igualada amb la voluntat l'implementar tot el background de la facultat al Campus" i ha afegit que es tracta d'uns estudis "amb molta demanda i una titulació que respon a les necessitats del teixit empresarial del territori".

Finalment, Ferran Badia, delegat entrant del rector al Campus Universitari Igualada-UdL, ha posat l'accent en que "és un projecte estratègic per la Universitat de Lleida i per la ciutat d'Igualada i el seu entorn" i, espera, "que la implementació d'aquests estudis redundin en benefici del territori".