Les obres de la primera intervenció de la millora de la carretera de Manresa, a Calaf, es van iniciar ahir. A partir d'ara es desvia el trànsit per una part més interior del nucli urbà. Les obres tindran una durada de set mesos i el seu cost ascendirà a 563.289 euros. Aquesta primera fase se centrarà en el tram urbà que correspon a l'avinguda de Josep Miró des de l'estació de tren, direcció Sant Martí de Sesgueioles, segons fonts municipals.

Els treballs que van començar ahir consisteixen en reduir l'espai dels vehicles en favor del dels vianants, després d'una demora de cinc mesos, la qual el consistori ha explicat que és aliena a la seva gestió.

A més de millorar l'amplada de pas dels vianants, els treballs també busquen donar continuïtat i millorar l'accessibilitat dels itineraris de vianants tant en sentit longitudinal com transversal.

Es construeix una vorera continua en el marge dret amb amplada de pas lliures superior a 1,80?m, que en certs punts permet la creació de zones de descans i estada. També s'implanten passos de vianants accessibles a la cruïlla amb el carrer de la Car-retera Llarga i es millora el sanejament del tram d'actuació, tant els elements de recollida d'aigües pluvials com el col·lector general. A més a més, a es renova la il·luminació per adaptar-lo a la nova secció de la carretera i les voreres, i és millora la xarxa d'aigua potable actual, inclosa la implantació de nous hidrants contra incendi