24 de octubre de 2019
24.10.2019

Una firma que fa jerseis amb fil reciclat guanya el premi Barcelona Fashion / Rec.0

Gemma Barbany, de Granollers, impulsa aquest projecte creatiu seguint criteris ètics i de proximitat

24.10.2019 | 19:20
La dissenyadora guardonada, Gemma Barbany, amb el jurat

El firma de jerseis amb fil reciclat IAIOS ha estat el guanyadora de la cinquena edició del concurs Barcelona Fashion / Rec.0, una iniciativa conjunta que impulsen el certamen de moda de la Generalitat de Catalunya i el festival de botigues efímeres amb l'objectiu de donar suport i visibilitat als joves talents del sector de la moda a Catalunya.

La firma guanyadora ha estat premiada amb la participació en dos esdeveniments clau del sector de la moda a Catalunya; d'una banda, una pop-up Store gratuïta en la propera edició del Rec020, que se celebra del 6 al 9 de novembre a Igualada, i d'una altra, amb un espai de venda a la Pop-up Gallery de la propera edició el 080 Barcelona Fashion, que tindrà lloc del 3 al 6 de febrer al Recinte Modernista de Sant Pau.

El jurat — format per la directora de moda IED Barcelona Julia Weems; la periodista especialitzada en moda de Tendencias.tv, Francesca Tur; el dissenyador de moda Michele Gili; un membre del 080 Barcelona Fashion, i un membre de l'equip de Recstores—, ha valorat l'aposta de Barbany per fomentar models de producció més sostenibles i de proximitat.

Gemma Barbany (Granollers, 1989), és la dissenyadora de la firma guanyadora. Recuperant la tradició familiar, que es remunta al seu rebesavi, Barbany impulsa aquest projecte creatiu i empresarial que utilitza llanes regenerades –procedents de peces usades i sense tenyir— per a la fabricació de peces de roba seguint criteris ètics, de proximitat i de qualitat. Així mateix, la jove creadora aposta per la fabricació en tallers locals (la filatura, a Olot, i la confecció, a Igualada), creant dissenys atemporals per poder allargar la vida del jersei. Iaios va rebre al 2017 el Premi de la Generalitat a la Iniciativa Comercial.

Com a finalistes, la firma Aura Mulier, ha ocupat el segon lloc, amb una línia de peces per a dones que reivindica una feminitat forta, independent i apassionada des d'una perspectiva fresca i jove. De la seva banda, la marca de moda íntima i banyadors Serendipity, de la dissenyadora Carlotta Jurado, s'ha endut el tercer premi.

El lliurament del premi va tenir lloc dimecres al vespre a Artesania Catalunya (c/. Banys Nous, 11) i va comptar amb la presència del jurat, finalistes i convidats. El certamen, que enguany arriba a la seva cinquena edició, es consolida com un esdeveniment cabdal en la promoció dels dissenyadors i marques emergents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook