El Pla Local de Cooperació al Desenvolupament 2019-2024 d'Igualada considera que l'Ajuntament arribarà a fer una despesa per cooperació del 0,7% en el pressupost de l'any 2021. Amb el document Igualada pren del compromís econòmic d'anar incrementant progressivament la despesa de cooperació fins arribar l'any 2021 al 0,70 %. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Igualada va destinar el 0,29% el 2014, i des d'aquesta dada s'ha incrementat cada any. El 0,32%, l'any 2015; el 0,35%, el 2021; el 0,38% el 2016; el 0,41%, el 2018; i el 45% aquest 2019.

A part de la previsió d'inversió, el pla vol ser una eina perquè la ciutadania prengui consciència de quina és la situació en matèria de cooperació i solidaritat. Fonts de l'Ajuntament han explicat que és «un document d'interès per a tota la ciutadania, tant en l'àmbit individual com en el d'escoles, entitats, administracions o mitjans de comunicació».

El pla és a l'abast de tothom al web de l'Ajuntament d'Igualada o es pot sol·licitar. Recull els compromisos per als propers quatre anys de l'Ajuntament i de les entitats que formen part de la Comissió Igualada Solidària.

Els valors, presents en totes les intervencions que es descriuen en el pla, parteixen de l'Agenda 2030, en què es plantegen els objectius de desenvolupament sostenible que han definit les Nacions Unides en assemblea general.

Aquest document, continuació del Pla 2014- 2019, ordena i planifica la política municipal en matèria de cooperació internacional i solidaritat i defineix cinc línies estratègiques, amb objectius d'assolir un seguit d'accions a desenvolupar en cadascuna d'elles per als propers quatre anys.

La primera línia estratègica descrita al document pretén promoure una societat justa, pacífica i inclusiva, garantir modalitats de consum i producció sostenibles i reduir les desigualtats globals i territorials. I la segona fa èmfasi en la cooperació al desenvolupament i l'acció humanitària, amb l'objectiu de disminuir les desigualtats entre persones i societats.

La tercera línia d'actuació se centra a comunicar i difondre a la ciutadania les accions que es desenvolupen en el marc del pla i les accions que duen a terme les diferents entitats que integren la Comissió Igualada Solidària. La quarta remarca la necessitat de treballar de forma transversal i coordinada, i la cinquena estratègica fa referència a noves formes de treball intern en el si de la Comissió Igualada Solidària.