L'Hospital d'Igualada ha informat que, des de l'inici de la pandèmia i fins a aquest dimecres, un total de 84 persones han mort al centre sanitari amb coronavirus. L'Hospital ha donat a conèixer les xifres després que el Departament de Salut determinés, dissabte, que ja no difondria les defuncions registrades a la capital de l'Anoia en aixecar-se el confinament. Les darreres dades, del mateix dissabte, apuntaven a 147 defuncions -incloent les de fora de l'Hospital, com ara en altres centres sanitaris, les residències o a les llars. D'altra banda, el Consorci Sanitari de l'Anoia ha indicat que des del centre s'han detectat durant aquestes quatre setmanes 788 casos positius de la covid-19.

Segons l'Hospital, un total de 371 persones han estat ingressades per la covid-19 des de l'origen del brot, 27 dels quals casos greus que han requerit de l'UCI o la unitat de semicrítics.

91 professionals confinats

L'Hospital d'Igualada compta amb una plantilla de 888 professionals mèdics. A hores d'ara, especifiquen les mateixes fonts, 91 segueixen confinats. Des del centre han volgut recordar que estan "recuperant l'activitat", i recorden que van arribar a tenir el 40% de la plantilla infectada o confinada.

Aquest fet, afegeixen en el text, va obligar a tancar algunes de les plantes. Ara, però, estan totes reobertes, cosa que ha permès que persones que van haver de ser hospitalitzades en altres hospitals puguin ser ara al de la capital de l'Anoia.

L'Hospital indica que en aquests moments tenen 18 llits d'UCI preparats i 65 places per a pacients lleus, entre els hospitals de dia i les sales de consultes externes.

Circuit amb les famílies

L'Hospital d'Igualada ha instaurat un circuit de comunicació entre les famílies i els pacients. El personal passa per totes les habitacions i connecten als pacients amb les seves famílies via telèfon o whatsapp, segons la disponibilitat.

En paral·lel, expliquen, s'ha creat un grup de suport que permet rebre, en aquells casos que els pacients ho estan passant anímicament pitjor, assessorament psicològic, nutricional i fisioterapeuta.

Malgrat que l'hospital d'Igualada va recuperant, a poc a poc, la normalitat, des del centre sanitari fan una crida a la població a "no relaxar-se" i seguir extremant els mesures de prevenció.