L’Ajuntament de Castellolí i l’Associació ClickFactoryFest han convertit les restriccions post covid-19 en una oportunitat i han decidit fer el salt al món reconvertint la Fira del Playmobil en una fira virtual i interactiva. Després de nou edicions presencials, que havien arribat a reunir en un cap de setmana més de 1.500 visitants a Castellolí, aquest 2020 han ideat una fira online que, a través d’una pàgina web es permet als visitants veure una dotzena de maquetes animades amb música i efectes especials, dirigir-se a l’apartat de venda per comprar les peces buscades gràcies a la presència de venedors de tot el món i fer diversos jocs, alguns dels quals tindran com a premi un lot de productes Playmobil.

Ja es pot visitar la web de la Fira www.clickvirtualfest.cat que estarà operativa durant tres mesos i té 10 idiomes, entre els quals rus i japonès, ja que té la vocació que es pugui consultar des d’arreu del món. Una altra novetat d’enguany és que es fa pagar un preu simbòlic a cada visitant: 1 euro, que dona dret a 24 hores de visita per la fira. Part d’aquests diners es destinaran a la campanya “Jo em corono” liderada pels metges i investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

Alexis Andreu, coorganitzador de la fira, explica que esperen uns 5.000 visitants i assegura que “aquesta nova aventura segueix la línia d’obertura que té Castellolí cap a nous projectes innovadors”. Per la seva part, l’alcalde Joan Serra explica que “és una iniciativa molt potent, la primera Fira de Playmobil virtual, i una idea molt útil per la canalla que ha vist restringides moltes de les sortides i activitats que feia habitualment”.