La Generalitat destinarà prop de 60,6 milions d'euros a desenvolupar el Pla Director Urbanístic (PDU) d'activitat econòmica del Baix Llobregat Nord. El document, aprovat recentment de forma definitiva i presentat ahir als principals empresaris del territori, projecta més de 500.000 m2 nous d'activitat econòmica a cavall de Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Abrera.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar que la primera fase del PDU es desenvoluparà el tercer trimestre del 2021, amb 30 MEUR per urbanitzar 52 hectàrees al sector Xàmenes, al sud de la fàbrica de Seat, entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires. La resta del pla es desplegarà en un mínim de vuit anys.

Calvet va destacar que el nou pla urbanístic econòmic marca les directrius per a la implantació de noves empreses, especialment químiques, farmacològiques, logístiques i de l'automoció. En aquest sentit, va assegurar que ja hi ha alguna firma «del sector de la logístics associada a la distribució alimentària i de la llar» interessada en instal·lar-se al Baix Llobregat nord.

En concret, el PDU ordena tres àrees supramunicipals, amb un sostre total màxim de 519.000 m2, i fixa les directrius per habilitar nous bulevards urbans. A més, es defineixen dos corredors ecològics: el de Magarola-l'Anoia i el de la llera oest del riu Llobregat.

El primer sector és el Cinturó Oest, de 118 hectàrees, i afecta Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires. Abasta els terrenys de la fàbrica de Seat i arriba fins al parc forestal de Can Cases. Són 283.921 m2.El segon sector, Can Cases, té només 6 hectàrees . Es vincula a Seat.