ERC de Piera legitima l'actuació de l'alcalde Jordi Madrid en ascendir un policia local de caporal a sergent quan li quedava poc temps per a la jubilació (una setmana). La secretària municipal va denunciar l'alcalde a la Fiscalia per ascendir un policia local i també a Antifrau per un tema relacionat amb les targetes moneder per a famílies amb dificultats econòmiques.

Els republicans expliquen que "el càrrec de sergent quedava vacant i la llei de policies obliga a tenir un cap. El nomenament es va fer a través d'un decret d'alcaldia, per la via d'urgència i interinatge, que és legal i està contemplada als reglaments. El canvi de categoria, però, no comptava amb el vistiplau de Recursos Humans i de Secretaria.

En el moment que es va ascendir el caporal a sergent -segons el relat dels companys de grup de l'alcalde- va quedar lliure el càrrec que ocupava de caporal, on es va nomenar, també per via d'interinatge, a l'agent que portava més temps al cos. "D'aquesta manera", asseguren, "es feia coincidir en el mateix temps el cap que es jubila i el cap futur, sense duplicitats en el comandament i assegurant un bon relleu interí".

I defensen qe "Jordi Madrid va actuar d'acord amb el que diu la llei, ja que aquesta exigeix que sempre hi hagi un procés selectiu per l'accés a les places, però contempla que-excepcionalment es nomeni, de forma temporal i provisional, funcionaris interins sense procediments selectius previs per raons de màxima urgència. I en concret, la llei de policies locals de Catalunya contempla el nomenament d'urgència com a caràcter legal, ja que exigeix que existeixi sempre un cap del cos, com correspon a un cos armat de caràcter jerarquitzat".

L'actuació de l'alcalde hauria tingut en compte, també, que es tracta d'una persona que ja havia passat per un procediment selectiu previ, el que per als republicans faria menys important la necessitat de concórrer a un nou concurs pera la plaça.

ERC justifica l'actuació de Madrid indicant que "aquesta resolució va ser presa atesa la necessitat de complir amb l'estructura jeràrquica del cos policial, tenint en compte la situació de la plantilla actual, la falta de temps material per a convocar les places d'acord amb el procediment assenyalat en l'informe de Secretaria, i prevenint situacions de manca de comandament en un estat greu de pandèmia sanitària i amb l'actual sensació d'inseguretat que hi ha al municipi".

La decisió va ser consensuada per l'Alcalde, la regidoria de Seguretat i Civisme, i el cos de la Policia Local de Piera, sempre segons les fonts del grup republicà.

D'altra banda, la secretària municipal també ha portat a l'Oficina Antifrau el contracte de targetes moneder que serveixen per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació per aquelles famílies que ho necessiten. Considera que no s'ha gestionat correctament la contractació, al que l'alcalde detalla que "en tractar-se d'un import menor a 15.000 euros no s'havia de fer cap licitació obligatòria i es va contactar amb un supermercat local per poder actuar de forma àgil i correcta".

El context era el d'abans de les vacances de Nadal, on els infants que van al menjador escolar tenen garantit un àpat calent al dia i en iniciar les vacances hi ha famílies que deixen de tenir aquesta necessitat bàsica coberta. És per això que es van fer les targetes moneder, per cobrir les necessitats alimentàries de les persones de la vila.