El conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha compromès a tirar endavant el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Piera per construir un nou edifici per a l'institut escola Piera, centre que ha entrat en funcionament aquest curs. Bargalló va fer ahir aquest anunci després de visitar les instal·lacions del recinte, juntament amb l'alcalde del municipi anoienc, Jordi Madrid.

L'institut escola Piera s'ha estrenat aquest curs 2020-2021, fruit de la fusió de l'escola Les Flandes i l'institut Salvador Claramunt. El centre reuneix 20 grups d'educació infantil i primària i 8 grups d'ESO, amb un total de 655 alumnes. Les instal·lacions actualment acullen un edifici nou i un d'antic. Segons va explicar el conseller després de la visita, «caldrà ender-rocar una part de l'edifici vell i construir un edifici nou», amb l'objectiu, va dir, «de completar les instal·lacions d'aquest nou institut escola».

Bargalló va elogiar el projecte educatiu del nou centre i va dir que «hem comprovat que és un institut escola exemplar pel que fa a la fusió tant de l'alumnat com del professorat en un projecte únic».

El conseller va fer la visita fora de l'hora de l'activitat lectiva per poder parlar amb l'equip directiu i visitar les instal·lacions. Abans, es va reunir amb l'equip de govern local al Teatre Foment.

Les obres d'adequació de l'institut escola permetran retirar els dos mòduls prefabricats actuals. El conveni de col·laboració entre les dues institucions té un import de 2,73 milions d'euros.