L'Ajuntament d'Esparreguera prepara una programació de Nadal amb canvis, alguns de causats per les limitacions que imposarà la pandèmia. Un dels plats forts de la programació, segons han explicat fonts municipals, serà el primer cicle d'espectacles familiars amb propostes de teatre, circ i música a càrrec de companyies professionals. Entre d'altres activitats per als infants també és previst que els nens puguin lliurar les seves cartes a La Central dels Reis d'Orient, fer cagar el tió als diferents barris de la vila i gaudir de l'espectacle d'arribada de Ses Majestats a la plaça de la Sardana. Fora de l'àmbit de la programació infantil o familiar, Esparreguera programa un concert d' El Messies de Händel, interpretat per l'Orquestra Barroca Catalana i el Cor Madrigal.

La cultura també tindrà una expressió més vinculada al món comercial, amb les actuacions musicals itinerants programades a l'aire lliure i amb itinerància.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha subratllat que «hem preparat la programació de Nadal amb la mateixa motivació que ens va moure a redefinir i ser creatius amb els actes de Festa Major d'estiu, però aquest cop amb la mirada posada especialment en el públic infantil i familiar i també en el sector comercial, que pateix greument els efectes de la crisi sanitària».

Una de les principals novetats serà el cicle d'espectacles familiars, que programa tres espectacles els diumenges 20 i 27 de desembre i 3 de gener a les 12 del migdia al Patronat Parroquial: «Concert amb la bona vida» amb la companyia 2 Princeses Barbudes, que es posa dins la pell dels primers humans amb cançons pop plenes d'humor; els malabars, monocicles i humor de The Flamingos de la companyia Los Herrerita; i l'espectacle de teatre musical «La nit de Reis» de la roda Produccions.

«La primera programació d'arts escèniques que impulsem l'hem volgut adreçar al públic familiar, perquè les festes de Nadal ja tenen un component infantil, per tota la màgia que les envolta, però també perquè és un col·lectiu que ha patit les conseqüències socials de la pandèmia i volíem tenir una especial dedicació cap a ells», ha apuntat Juan Jurado. L'entrada als espectacles serà gratuïta, però caldrà fer reserva prèvia a través de la web de l'Ajuntament.

Enguany caldrà atendre les limitacions de capacitat dels espais culturals per raons relacionades amb la pandèmia. El dia 24 de desembre es farà cagar el tió a la plaça del Centre, però amb reserva prèvia. Com a alternativa hi haurà un tió mòbil, que es desplaçarà als barris. L'animació anirà a càrrec de Robert Gobern i Cia. Una altra de les novetats destacades és la instal·lació La Central dels Reis d'Orient, on els patges Salim i Amira recolliran les cartes dels infants. La Central dels Reis d'Orient es podrà visitar, gratuïtament però amb reserva prèvia, de l'1 al 4 de gener al Patronat Parroquial.