Igualada Som-hi ha posat sobre la taula la manca d'igualtat de gènere entre els membres dels jurats dels premis Ciutat d'Igualada, que es van lliurar diumenge, La formació, grup a l'oposició, però peça clau per a la governabilitat de Junts x Igualada, reclama que "els jurats dels Premis Ciutat d'Igualada tinguin igualtat de dones i homes davant l'enorme diferència actual".

El grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) es lamenta de la siuació, que en xifres és de 31 homes per 14 dones entre els diferenst jurants. Diuen que hi ha una "gran bretxa de gènere" i recorden que fa un any ja havien insistit en aquesta manteixa denúncia sense que en l'edició d'enguany s'hagi arreglat. La petició de fa un any es va aprovar al ple de llavors, però en l'edició d'enguany la situació de tenir el doble d'homes que de dones en els grups de jurat no s'ha alterat.

El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que "l'Ajuntament és el primer òrgan que ha de predicar amb l'exemple a l'hora de vetllar per la igualtat entre homes i dones i que sigui una aposta transversal a tots els departaments i accions que fa l'Ajuntament". La regidora Montse Montaña detalla que "per avançar cap a la igualtat real de dones i homes cal fer canvis com el que demanem i fer que la presència de les dones no sigui testimonial, sinó que respongui a una clara voluntat de treballar per la igualtat allà on no n'hi ha, i al jurat dels Premis Ciutat d'Igualada, aquesta igualtat és inexistent. I ho denunciem per segon any consecutiu tot reclamant que l'any que ve aquest tema quedi resolt".