Els Mossos d´Esquadra investiguen un home que dissabte hauria matat un gos al mig del carrer a Mediona (Alt Penedès). Segons relaten alguns testimonis, un agent de policia fora de servei estava passejant el seu gos al nucli de Sant Elies quan un altre animal va assaltar-los des d´una finca deshabitada. La bèstia va abraonar-se contra l´home i el seu animal, moment en què ell va voler immobilitzar-lo. L´agent, que treballa a la Policia Local de Capellades, va demanar reforços als seus companys de cos. En arribar, van ajudar-lo a retenir el gos atacant i, segons expliquen els testimonis, li van bloquejar la boca i la bèstia va morir asfixiada. Els Mossos investiguen l´home per un presumpte delicte de maltractament animal.

L´Ajuntament de Mediona ha lamentat els fets i ha mostrat la seva «tristesa i total rebuig» a la mort del gos. En un comunicat difós a les xarxes socials, el consistori recorda que el cas és en mans dels Mossos d´Esquadra i es compromet a col·laborar amb la investigació, alhora que demana «cura» amb la informació i les imatges que s´han difós durant les darreres hores.

«Fets com aquest posen de manifest el llarg camí que queda en la lluita i la conscienciació col·lectiva en defensa del benestar animal», afegeix l´Ajuntament. L´alcalde, Juli Silvestre, ha condemnat la mort del gos i ha apuntat que el veïnat hauria de «reflexionar» sobre la situació que viuen diversos animals en finques deshabitades.

«Són gossos que no estan lligats i, sovint, són de races potencialment perilloses que poden provocar una desgràcia», va dir.

En paral·lel, fonts de l´Ajuntament de Capellades han remarcat que l´home investigat per la mort del gos estava fora de servei en el moment dels fets, i s´han remès a la causa oberta pels Mossos.