La regidora Eva Pedraza, Poble Actiu, ha deixat l'acta per representar el seu grup al ple. Anit, Pedraza va anunciar el seu adéu, en una declaració dolguda per una situació de discrepància amb el seu propi grup, que ella mateixa va dir ahir que no havia pogut superar. També la seva companya de formació, Neus Carles, va lamentar que no s'hagués pogut superar aquesta discrepància i va admetre que hi ha dificultats de l'assemblearisme, però va defensar que «la crítica interna és necessària».

«La decisió [de deixar el càrrec] no és una rebequeria, sinó que és l'única sortida que he tingut», va exposar Eva Pedraza, després de mostrar-se sense possibilitats de continuar defensant les seves idees en el seu grup. La ja ex-regidora es va mostrar crítica amb els que fins fa poc havien estat els seus companys de viatge en la vida política activa.

Pedraza va rebre l'agraïment generalitzat de la resta de grups del ple de l'Ajuntament d'Igualada. Des de l'alcalde, Marc Castells, que va agrair «la voluntat de servei», fins a la regidora de Cs, Carmen Manchón, que li va desitjar sort en la vida, passant per Enric Conill (ERC), que es va mostrar proper generacionalment i políticament i Jordi Cuadras, Igualada Som-hi, que li va agrair el compromís amb la ciutat.