L'Ajuntament d'Igualada portarà terme una inversió de més de 120.000 euros per a la remodelació i millora de l'escola Gabriel Castellà. L'anunci de conjunt d'inversions la va fer ahir l'equip de govern igualadí en la compareixença setmanal, amb la presència de la regidora d'Ensenyament, Patrícia Illa, acompanyada del president de l'AMPA de l'escola, Bernat Ferrer.

La inversió se centrarà en dues línies d'actuació. Tot i que tot just ara comença a tramitar-se, s'espera que pugui estar executada a principis de l'any vinent, com a escenari més llunyà. S'han previst dos àmbits d'actuació. D'una banda, s'ha previst una partida de 75.000 euros, que s'invertiran en l'habilitació d'una cuina pròpia a l'edifici de l'escola i que donarà servei al centenar d'alumnes que habitualment es queden al menjador del centre.

Aquesta inversió forma part d'una modificació de crèdit que es va aprovar en el darrer ple municipal, celebrat aquest dimarts. Patrícia Illa va posar de relleu que «es tracta d'una petició que arriba tant de l'escola com l'AMPA i que hem trobat molt necessària».

D'altra banda, la regidora d'Ensenyament va concretar una segona inversió que es durà a terme, i que és fruit d'una dotació extraordinària de la Diputació de Barcelona de 66.000 euros, que consistirà a millorar l'eficiència energètica de centre, així com els sistemes de seguretat. Es faran diverses intervencions en l'edifici i canvis en els tancaments de vidre. Patrícia Illa va remarcar que aquesta serà» una inversió sense precedents per caminar cap a una alimentació de proximitat i cap a una millora de la sostenibilitat».

Per la seva part, Bernat Ferrer, president de l'AMPA del Gabriel Castellà va valorar molt positivament aquesta doble inversió que, segons va dir, «millorarà substancialment la qualitat dels àpats que es serviran a l'escola i, a banda, també la seguretat de l'edifici». Bernat Ferrer va confirmar que es tracta d'una demanda important de l'escola, «que ha trobat disposició i proactivitat per part del govern».