L'Ajuntament d'Igualada activarà a partir del proper dilluns 19 d'abril una càmera de control del trànsit a la rambla de Sant Isidre per garantir que la mobilitat en aquest espai queda completament limitada als vianants i, excepcionalment, a operacions de càrrega i descàrrega.

L'aparell ja s'ha instal·lat i està situat a la cantonada del carrer Òdena amb la rambla Sant Isidre, de manera que controla l'entrada del carril habilitat específicament per als vehicles que entren a fer càrrega i descàrrega, activitat que està permesa fins a les 12 del migdia. Es tracta d'un tram en sentit únic i que al mateix temps s'utilitza també per al pas de l'autobús urbà.

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, ha posar en relleu que «amb el tall del trànsit rodat de la rambla, s'ha pacificat el centre i els vianants han recuperat un espai on passejar tranquil·lament». Aquesta restricció es va començar a aplicar el mes de maig de l'any passat, coincidint amb el procés progressiu de desconfinament.

Vives també ha destacat que amb l'aplicació d'aquesta mesura s'ha aconseguit un doble objectiu: «Buidar de transit una part de la ciutat que uneix les grans zones de vianants del centre convertint-la, alhora, en una zona d'oci i comerç al centre ciutat».

Miquel Vives ha posat en relleu que, si després d'uns mesos en què aquesta experiència ja s'ha portat a terme, ara es posa en funcionament aquesta càmera de control es posa és perquè «encara hi ha incívics que no respecten prou els horaris de càrrega i descàrrega» i des del consistori «s'espera que amb aquestes mesures s'acabin els incompliments».

Tot i que no hi ha guals a la rambla, i per tant no és necessari entrar amb el cotxe, s'ha habilitat un formulari per a que els veïns hi puguin accedir en cas de necessitat puntual.

La zona de la rambla, però, no té cap cotxe autoritzat de forma permanent, ja que les autoritzacions de vehicles per a les zones restringides del centre no són vàlides per aquest tram.