Les regidories d'Ensenyament i de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada han posat en marxa un projecte pilot que té per objectiu l'orientació acadèmica per a joves i que es començarà a aplicar durant aquest darrer trimestre a l'institut Joan Mercader.

El projecte ha estat presentat als alumnes per la regidora d'Ensenyament, Patrícia Illa, i la de Joventut, Carlota Carner. Aquesta prova pilot neix de la voluntat de reforçar l'acompanyament dels alumnes en les transicions entre diferents etapes educatives amb la voluntat d'afavorir la continuïtat d'itineraris formatius.

Alhora s'emmarca dins del projecte pilot «Noves oportunitats educatives» impulsat per la Diputació de Barcelona i en el qual participen vuit municipis de la demarcació.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada, Patrícia Illa, ha explicat que «aquesta experiència se centra en la prevenció i el tractament de l'abandonament escolar prematur mitjançant els diferents serveis municipals».

Illa destaca també que la participació en aquest projecte «permetrà disposar d'una plataforma tecnològica destinada a estructurar els recursos juvenils i millorar-ne l'acompanyament».

Per tal d'aproximar el projecte als alumnes, el dispositiu oferirà figures en l'àmbit de l'orientació al mateix centre en coordinació amb el professorat de referència. Es disposarà d'un servei setmanal d'atenció individualitzada format per professionals de La Kaserna, que aproparan a l'alumnat els recursos ja existents al municipi.

La regidora de Joventut, Carlota Carner, ha posat en valor el fet que «aquesta orientació és complementària als serveis que ja s'ofereixen a La Kaserna» i recorda que l'equipament juvenil «ofereix assessorament de 360 graus en tots els aspectes de la vida dels joves». L'inici d'aquest projecte d'orientació acadèmica coincideix amb el darrer trimestre del curs escolar i assenta les bases per tal d'ampliar-lo el proper curs escolar a altres centres educatius de secundària.