Igualada Som-hi proposa “una Igualada que sigui la porta d’entrada de l’Àrea Metropolitana de Barcelona des de l’interior de la península i estar presents a la taula de decisions de l’entorn metropolità per captar oportunitats". Jordi Cuadras, líder del grup, va presentar diumenge les propostes de futur de la seva formació a la capital de l'Anoia (una coalició de PSC, En Comú i el grup Igualada oberta) i acusa l'actual grup de govern, Junts x Igualada, de no haver presentat fins ara cap proposta de nova inversió. L'acte es va dur a terme a la sala de les Encavallades del Museu de la Pell d'Igualada, que es va omplir, amb la presència d'unes 150 persones.

Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha iniciat el curs polític amb la presentació de les propostes que formen part del seu model de ciutat sota el nom “Tornem a fer avançar Igualada”.Cuadras afirma que el govern de la ciutat "ha de ser capaç d’aconseguir una cohesió dels municipis de la Conca d’Òdena per a construir la ciutat més gran a l’interior del país entre Barcelona i Lleida" i a partir d'aquí "ser capaços d’aliar-nos amb el Port de Barcelona i el Port Sec de Saragossa per reclamar, junts, una línia de tren que els uneixi i que passi per Igualada, el tren gran”. Jordi Cuadras destaca que “no ens hem de conformar a veure passar mercaderies per l’autovia o pel futur tren que reclamem. Volem que tinguin origen i destí a la Conca d’Òdena". I s'ha mostrat partidari de trobar solucions per crear més sòl industrial. "El no a tot -ha dit en referència als moviments proteccionistes de la Conca- ens està condemnant com a territori: la gent necessita feina i no haver de marxar a treballar a fora". "Ho diem sense complexes, necessitem la indústria per a prosperar com a territori”, ha afirmat Cuadras.

A més de reclamar la necessitat de planificar la Conca per atraure inversions davant el fet que el 90% del sòl industrial de la comarca està ja esgotat, Cuadras també explica que “hem de crear feina en sectors que són sectors de futur. Identifiquem tres sectors on es necessita poc temps de formació per fer bé la feina, cosa importantíssima perquè la gent que està a l’atur pugui tornar al mercat laboral amb rapidesa: el de l’atenció a l’envelliment i les cures, el de la instal·lació de plaques fotovoltaiques i el de la rehabilitació d’habitatge”.

Jordi Cuadras ha tancat aquesta part explicant que “aquells que dediquem uns anys de la nostra vida a la política, hem de ser generosos prenent decisions que segur que no veurem fetes realitat però que cal que prenem perquè els que vinguin darrere nostre sí que les vegin. Probablement ens pot desgastar però si una decisió que ens desgasta l’avui ens fa guanyar el demà, us dic amb tota fermesa que si soc l’alcalde d’Igualada la prendré sense cap por”.

Portes endins, la formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta marca el POUM -del que fa anys que la ciutat parla i no s'ha arribat a redactar- com la gran eina per a planificar la ciutat. Cuadras destaca que “mentre no s’actualitza el POUM hi ha interessos privats que hi guanyen. A nosaltres ja ens està bé que aquesta gent guanyi el que vulgui, però només si també hi guanya tothom. Un govern ha de vetllar per l’interès general i no per l’interès particular”.

Jordi Cuadras recorda que “el POUM no són quatre ratlles sobre un mapa. El POUM és el gran instrument per equilibrar la ciutat i frenar desigualtats. El POUM vol dir parlar d’habitatge, d’equipaments, de places i carrers, del barri del Rec i de com tornar a la vida zones fosques i buides de la ciutat”. Pel que fa al Rec, Igualada Som-hi planteja que “cap ciutat de la nostra mida té un barri per on reinventar-se. Volem que el Rec sigui el primer barri 100% verd de Catalunya i que sigui exemple de com han de ser les ciutats del futur”.

Quan falta un any i mig per les eleccions municipals, Jordi Cuadras ha fet una crida perquè "aquest model de ciutat que proposem per a tornar a fer avançar Igualada no volem que sigui el nostre, perquè no podem fer-lo realitat només nosaltres, sinó que volem que sigui el de molta gent, el de la ciutat sencera, perquè per avançar les ciutats necessiten de l’esforç de tothom.”

La benvinguda a l’acte “Tornem a fer avançar Igualada” el va fer la regidora Montse Montaña, que va recordar quin és el significat de la paraula Ajuntament: “El seu significat primer que va més enllà de l’ús habitual d’òrgan que governa un municipi. La seva arrel és el concepte ajuntar o el que és igual unir, crear, ordenar com a contraposició al caos. I aquest esperit d’ajuntar és el que ara fa dos anys ens va portar a crear aquesta coalició electoral, ens vam ajuntar PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta donant lloc a Igualada Som-hi per què tenim un projecte que es diu Igualada”.