El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat avui la connexió de tres municipis a la xarxa Ter Llobregat, concretament dos de la comarca de l'Anoia (Calonge de Segarra i Sant Pere Sallavinera) i un del Vallès Oriental (Sant Celoni). Els tres projectes compten amb una inversió superior als 2,5 milions d'euros.

Mapa de la connexió de Calonge de Segarra ACA

L'actuació de Calonge de Segarra consistirà en una conducció d'un quilòmetre de diàmetre i 200 mil·límetres d'amplada entre la derivació de Calaf de l'artèria provinent de la potabilitzadora del Cardener/Igualada i el dipòsit municipal del Turó del Ballester. Les obres suposaran una inversió superior als 582.000 euros i tenen un termini d'execució de 9 mesos. Pel que fa a l'altra actuació a l'Anoia, concretament en el municipi de Sant Pere Sallavinera, consistirà en una canonada d'1,3 quilòmetres i una amplada de 90 mil·límetres que es connectarà entre la derivació de Calaf de l'artèria provinent de la potabilitzadora del Cardener/Igualada i el dipòsit municipal del Turó de l'Espona. Els treballs tindran una durada de 7 mesos i suposaran una inversió superior al milió d'euros.

Mapa de la connexió a Sant Pere Sallavinera ACA

Finalment, l'actuació relativa al municipi de Sant Celoni preveu la construcció d'una canonada de prop de 2 quilòmetres de longitud i 355 mil·límetres de diàmetre, que connectarà el dipòsit municipal del Turó amb la conducció que transcorre entre la dessalinitzadora de la Tordera i la potabilitzadora de Cardedeu. La inversió prevista és superior als 927.000 euros i els treballs tindran una durada de 4 mesos i mig.