La campanya «Anoia, terra de Castells que impulsa el Consell Comarcal de l’Anoia ha estat reconeguda amb el premi el Premi Edelweiss al Millor Projecte Inspirador Nacional. El guardó, que es va concedir a Saragossa, el va recollir el president del Consell comarcal, Xavier Boquete, que hi va anar acompanyat del conseller comarcal de Turisme, Dani Gutiérrez.

Els Premis Edelweiss els impulsa el Clúster de Turisme Sostenible de l’Aragó (TSAC), una associació d’empreses i entitats del sector, amb l’objectiu de promocionar, formar i innovar dins del sector turístic, amb una aposta ferma pel desenvolupament sostenible i en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS).

Xavier Boquete ha explicat que «el projecte ‘Anoia, terra de castells’ va néixer fruit d’una necessitat i d’un convenciment, la necessitat de recuperar i posar en valor el passat medieval de la comarca i el convenciment que tot aquest patrimoni té un potencial immens a l’hora d’atraure turisme al nostre territori; avui estem molt satisfets que tota aquesta feina tingui un merescut reconeixement»». De la seva banda, Dani Gutiérrez, ha destacat que «l’Anoia desenvolupa una estratègia turística basada en la sostenibilitat i el turisme slow, on el programa ‘Anoia Terra de Castells’ juga un paper fonamental que ens permet activar valors endògens com el patrimoni cultural i natural i d’aquesta manera dinamitzar el territori, sobretot els entorns de ruralitat».