La colla dels Moixiganguers d’Igualada es presenta avui al concurs de castells de Tarragona com a colla de 9, amb la voluntat de posar damunt l’arena de la plaça la fortalesa del grup en aquests moments. Serà la primera vegada que els igualadins estan entre les 12 colles grans del país. La setmana passada van alçar i descarregar el 3 de 9 amb folre a Reus, el primer 9 després de la represa d’activitats, i per al concurs de Tarragona preparen un 5 de 8, també d’alta complexitat, el mateix 3 de 9 amb folre i podrien provar el 4 de 9 amb folre, que encara no han portat mai a plaça, però que ja han anat provant. La colla viu un moment dolç i a l’entorn del grup hi ha una eufòria que miren de contenir. Hi ha una febrada castellera a la ciutat, com ho demostra que tenen més camises morades que mai i més suport que mai.

El concurs de Tarragona és el gran repte. La colla dels Moixiganguers hi desplaçarà unes 700 persones, però és que, d’aquestes, gairebé 600 seran camises morades. La resta, espectadors. Mai fins ara havien aconseguit moure tanta gent per fer la pinya i els castells, segons explica el president de la colla, Oriol Solà. En l’últim concurs a Tarragona hi havien viatjat unes 500 persones. Aquesta gran quantitat de persones implicades és el que permet a Solà pensar que es poden aconseguir els castells proposats. Fins ara, en tota la història la colla igualadina només ha alçat 4 castells de 9 pisos, l’últim el de la setmana passada a Reus.

El president de la colla igualadina destaca que «actualment hi ha 340 castellers que ja són de la colla, amb tota la formació passada. I n’hi ha uns 250 més que es troben en aquesta fase de formació, però ja amb camisa per ajudar a fer els castells». Però tenir aquestes 250 persones que hi estan entrant és el que obre moltes possibilitats al grup.

Els mesos més durs de la pandèmia van ser complicats per als Moixiganguers i per a totes les colles, i els primers de la represa després de tantes setmanes aturats, també. Va costar tornar als assajos, però «la feina que hem anat fent des de fa mesos i els bons resultats del grup» els han portat fins al bon moment actual, segons explica Solà. «I quant a nivell casteller tornem a estar allà on érem abans de la pandèmia», afegeix el president.