La comarca de l'Anoia reclama revisar el finançament local amb "emergència". Així ho va assenyalar l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, en el transcurs d'un dinar amb alcaldes i alcaldesses de l'Anoia presidit per la consellera de Justícia, Montserrat Tura. L'alcalde igualadí va explicar que les administracions locals travessen moments de dificultats econòmiques i, per això, és necessari defensar el territori i reclamar la revisió del finançament local. Tot i això, Aymamí voler enviar un missatge optimista sobre l'actual situació econòmica, per això va repassar les darreres obres previstes a la zona, com la C-15, l'eix ferroviari transversal, el Parc Motor de Castellolí i les darreres adjudicacions d'ajudes dels Plans de Barris a Calaf i Sant Martí de Tous.

Per la seva part, la consellera de Justícia, que també va visitar la Fira d'Igualada, va voler encoratjar els electes municipals a continuar treballant pels ciutadans. "El càrrec públic per excel·lència és el càrrec municipal", va assegurar la consellera. Així mateix, va assenyalar que el Govern de la Generalitat ha de tenir en compte l'Anoia, per la seva especial situació al centre de Catalunya, en el moment de crear un pla d'infraestructures de Catalunya. En aquesta línia, el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, va destacar la falta d'infraestructures actuals de la comarca com el quart cinturó i la connexió amb el port de Tarragona. El president del Consell Comarcal també va destacar les poques expectatives de creixement actuals i va demanar als alcaldes la reducció màxima de les despeses.

Els alcaldes i alcaldesses de l'Anoia, així com els alcaldes de Santa Coloma de Queralt, Sant Guim de Freixenet i Castellfollit del Boix, es van reunir en un tradicional dinar amb motiu de la Fira d'Igualada. Una bona part dels alcaldes van assenyalar l'actual situació de crisi econòmica en què són les administracions locals i les dificultats que tenen de tirar endavant els seus projectes. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, va explicar que l'Ajuntament ha obert un espai obert de diàleg amb els botiguers per oferir-los suport i ajudes, així mateix, també estan fent més difusió de les ajudes locals. L'Ajuntament de la Torre de Claramunt fa els màxims esforços per fer front a les problemàtiques socials i als alts índexs d'atur. La característica comuna a la majoria d'ajuntaments de l'Anoia és la contenció de despeses de cara a l'any que ve.

D'altra banda, alguns alcaldes van destacar la poca presència d'estands i visitants a la Fira de Setembre d'Igualada. L'alcalde de Rubió, Miquel Archela, va recalcar la manca d'una àmplia oferta de productes a la Fira d'Igualada. Per la seva part, l'alcalde de la Llacuna va sentenciar que "la crisi s'ha notat d'una manaera total en aquesta edició de la fira".