El nucli urbà de Castellví de Rosanes podrà gaudir, aproximadament d'aquí a mig any, d'una millora substancial en els serveis relacionats amb Internet i la banda ampla, ja que Telefònica està instal·lant a l'entrada del nucli urbà nou cablejat i un armari de telecomunicacions que evitaran les actuals pèrdues d'atenuació per la

distància.

Segons fonts de l'Ajuntament, el fet de poder disposar d'aquesta instal·lació serà l'equivalent a "traslladar la central de Martorell a l'entrada del poble". Paral·lelament, i pel que fa a les instal·lacions de can Sunyer-Valldaina, només queda posar les targetes dins de l'armari, una operació que es preveu fer-la aviat. El procés es podria tancar a final d'aquest any. En un cas i en l'altre, els treballs per millorar l'accés a Internet han suposat estendre diversos quilòmetres de fibra òptica per garantir que arriba als armaris de telecomunicacions un senyal de la millor qualitat.

Els veïns del nucli urbà i els de can Sunyer-Valldaina podran gaudir, quan les noves instal·lacions entrin en servei, d'ADSL d'alta velocitat (variarà segons el contracte de cadascú, però es podran arribar a servir velocitats de 20 Mbps mínim), serveis com la televisió per Internet i els altres serveis relacionats amb la banda ampla. L'Ajuntament de Castellví de Rosanes, conscient de les mancances que tenien els ciutadans en aquests serveis, fa molt temps que treballa perquè les diverses companyies relacionades amb aquest procés de millora de la infrastructura portin a terme els treballs que permetran, tant als veïns del nucli urbà com als de can Sunyer-Valldaina, gaudir de serveis de telecomunicacions de qualitat en tots els extrems de la població.