El Casal Cultural El Casino de Sant Esteve va acollir ahir la celebració de la primera Junta Local de Seguretat amb caràcter plenari que té lloc al Baix Nord. Així, Sant Esteve Sesrovires és el primer municipi de l'Àrea Bàsica Policial de Martorell que celebra un junta que, a diferència de les ordinàries, compta amb la participació de les entitats del municipi.

La Junta presidida per l'alcalde, Enric Carbonell, va comptar amb la presència de la delegada del govern de la Generalitat, Carme Sanmiguel, i representats de tots els cossos de seguretat a la zona. També van ser-hi presents representats de la judicatura i de la fiscalia. Després de l'obertura de la sessió per part de l'alcalde, que va agrair la feina que duen a terme, els representats dels cossos de seguretat van exposar el treball que realitzen tant al municipi com a la seva zona d'influència.

En el cas de Sant Esteve es van destacar com a particularitats del territori, com la dispersió dels barris. La Junta es va tancar amb la formulació de preguntes per part de la trentena d'entitats assistents que van plantejar inquietuds en matèria de seguretat. Les autoritats policials van destacar que, en general, no existeix o no és demostrable, una relació directa entre un augment de delictes i la crisi.