Si Esparreguera vol fer una consulta per la independència, ha d'aconseguir la mateixa complicitat que té el municipi quan es fa la Passió. Aquest va ser el consell que l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, va donar ahir a les entitats esparreguerines que es van aplegar per decidir si celebrar i com fer una consulta per la independència de Catalunya.

Aquesta reunió va tenir lloc dintre del marc de les activitats del Correllengua d'enguany, organitzat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), on es va llegir el manifest del Correllengua, escrit per Víctor Alexandre.

Móra va explicar la seva experiència amb la consulta sobiranista del 13 de setembre passat, que va ser impulsada a partir d'una reunió al garatge de casa seva. L'alcalde va expressar que "a Arenys fem moltes consultes per molts temes; és molt normal". Va aclarir que "no importa que el ple no aprovi una moció per fer una consulta perquè la societat civil la pot tirar endavant". Les persones, va defensar, "són una bona matèria primera per impulsar el moviment i el món associatiu és l'únic tresor que tenim a Arenys".

Els diners, segons va dir Móra, "representen un dels eixos pels quals la gent vol la independència, a banda de la llengua i la cultura catalanes, perquè l'espoliació entre Catalunya i Espanya ens costa 20 milions d'euros", i va fer referència al federalisme, que "s'ha exhaurit; no ha donat el que havia de donar".

L'independentisme, va destacar, "és l'única sortida per reeixir en tots els àmbits i per aconseguir regenerar Catalunya, perquè el nostre país s'està dessagnant". "Creiem que és senzill i, si juguem bé la partida, podem aconseguir-ho".