El CEIP Josep Ferrà i Esteva, d'Olesa de Montserrat, té previst crear un bosc amb vegetació mediterrània al pati per tal que els alumnes aprenguin a conèixer des de ben petits les espècies de la zona. Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte de caire ecologista del mateix centre, que és considerat Escola Verda.

La setmana passada es va començar a remoure la terra i ja s'han plantat algunes espècies d'arbres. I aquesta setmana és previst que es plantin la vegetació de sotabosc i les plantes aromàtiques (marfull, ginebre, englantina, ginesta i grèvol). En total, s'hi plantaran una vintena d'espècies del regne vegetal mediterrani.

"Es tracta d'un projecte molt ambiciós que és subvencionat per l'Ajuntament d'Olesa", ha explicat la regidora d'Educació, Magda Graells. "De moment no hi ha més escoles públiques d'Olesa que hagin demanat portar a terme també aquesta iniciativa", ha afegit la regidora. A més a més de ser pionera a la ciutat, l'escola Ferrà i Esteva ho és també a la comarca, ja que al Baix Llobregat només hi ha un altre CEIP que hagi creat un bosc mediterrani al pati, concretament, a Molins de Rei.

Tot i així, des de l'escola Josep Ferrà i Esteva han fet saber que aquesta iniciativa no només anirà adreçada a alumnes del seu centre, sinó que també podran visitar-lo i treure'n profit altres escoles d'Olesa de Montserrat.

L'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) del centre s'ha mostrat satisfeta del projecte. La presidenta de l'AMPA, Anna Casado, ha explicat que "l'escola fa moltes coses que estan relacionades amb l'ecologia i la cura de l'entorn. Per això mateix, la canalla des de ben petita ja porta el xip del reciclatge i de la protecció de la natura".

A banda del bosc mediterrani, el CEIP també crearà un hort i una estació meteorològica digital.