L'equip de govern de l'Ajuntament d'Òdena ha decidit arribar a la propera revisió del cadastre, el 2012, minorant els valors de l'IBI i no preveu cap nova gestió davant la gerència. L'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado (PSC), diu que "hem abaixat una dècima el coeficient municipal de l'IBI" i que ja han assolit la xifra "més baixa de la comarca" en aquest aspecte: 0,52 pels 0,64 de Vilanova. Carles Casanova (ERC), denuncia que en tot cas l'Ajuntament hauria "d'haver fet un esforç més important" i que en alguns casos alguns contribuents podrien pagar més del 10 % respecte a l'any passat.

Òdena té, juntament amb Vilanova, els valors cadastrals més alts de la comarca, fruit d'haver-se'n fet la revisió després de gairebé dues dècades, el 2007. Enguany, els tipus que aplica l'Ajuntament s'han reduït fins al 0,52 en propietats en sòl urbà i el 0,50 en zona rústica. El republicà Casanova creu que "s'hauria ajustat més" en una època de retallades. Enguany, l'Ajuntament de Vilanova ha rebaixat els seus tipus del 0,78 al 0,64. Segons el tinent d'alcalde de Vilanova, Carles Mayoral (PSC), "s'ha fet de manera que la recaptació de l'Ajuntament no pugi en cap cas".

Per la seva part, l'alcalde odenenc defensa la rebaixa: "hem abaixat el tipus per controlar la pujada de l'IBI. El nostre valor cadastral pot ser alt, però Òdena ja paga un IBI per sota d'Igualada i la Pobla de Claramunt", municipis que van fer la revisió cadastral el 2009. Guisado replica a la demanda que si es redueix més el tipus de "l'IBI, que és un impost directe, estarien posant en perill els ingressos per salvaguardar els serveis que prestem".

La polèmica que s'ha sostingut pels valors cadastrals a Òdena aquests darrers dos anys "no hauria de ser una arma electoral" de cara a les eleccions vinents, segons l'alcalde. Guisado opina que "l'any passat va instigar una resposta populista" i que en la propera contesa electoral "no hi hauria" d'haver frivolitats. Guisado manté que "en cap moment no hem pagat quatre vegades més, qui ho ha dit no és responsable". Sempre, segons l'alcalde socialista, "hem fet contenció de l'IBI abaixant el tipus".

Recurs de la plataforma

La Plataforma per la Revisió Cadastral d'Òdena té plantejat des de fa un any un recurs al Tribunal Econòmic Administratiu sobre els valors cadastrals fixats el 2007 "en una acció independent de l'Ajuntament". Un dels integrants del col·lectiu, Pep Solé Vilanova, no confia del tot que es resolgui el recurs abans del 2012, quan es farà la nova revisió cadastral.