La torre de Santa Llúcia, situada al costat del polígon industrial la Torre de Martorell, al qual dóna nom, ha perdut una part de la teulada de la façana principal de l'edifici, en una mostra més del seu estat d'abandonament. El mes d'agost passat, l'Ajuntament de Martorell va detectar l'esfondrament d'una part de la coberta fruit de l'abandonament de què ha estat objecte durant dècades l'immoble situat al polígon industrial la Torre.

Des del consistori martorellenc creuen que l'edifici de la Torre de Santa Llúcia necessita una reforma integral, però calen recursos econòmics per poder fer una rehabilitació com la que necessita l'edifici. El regidor d'Ordenació del Territori, Xavier Fonollosa, va explicar la situació actual de l'edifici en el ple municipal i va assegurar que "es calcula que caldria invertir-hi prop de 5 milions d'euros". Els serveis tècnics municipals estan fent un informe planimètric per detectar la solidesa de l'edifici, i un cop s'hagi finalitzat l'estudi s'apuntalaran les parts més delicades de l'immoble.

Aquest edifici és de propietat municipal des del maig del 2007, quan Martorell Gestió del Sòl, empresa municipal d'habitatge, va adquirir-lo per un import de 700.000 euros. L'adquisició de la Torre de Santa Llúcia anava aparellada amb uns terrenys de més de 18.000 metres quadrats, que es destinaran a ús industrial. D'aquesta manera, segons indiquen des de l'Ajuntament, s'obtindrien els recursos necessaris per rehabilitar la torre. D'altra banda, des de l'entitat Martorell Viu, per mitjà d'una carta que van fer arribar a Artur Mas quan va visitar el municipi la setmana passada, afirmen que "sembla que tan abans com ara l'únic interès per als propietaris sigui la requalificació urbanística dels terrenys. La falta de recursos ens sembla una excusa molt poc creïble, ja que s'han iniciat les obres de l'entorn del Pont del Diable, que ens costaran 1,5 milions d'euros, i per a més endavant és prevista la reforma de la rambla de les Bòbiles". Fonts de Martorell Viu també han dit que "és possible trobar recursos per iniciar el projecte de recuperació".