L'actual alcaldessa d'Esparreguera, Francesca Fosalba (PSC), ha manifestat el seu desig de tornar a liderar la llista socialista en les properes eleccions municipals, que se celebraran l'any vinent, per poder completar projectes que van presentar al programa electoral del 2007 i que han hagut de quedar en un calaix per les dificultats econòmiques que ha tingut l'equip de govern durant aquesta legislatura. Fosalba ha estat proposada per l'executiva per tornar a ser cap de llista de la formació local del PSC i ara espera que l'assemblea la ratifiqui.

L'equip de govern d'Esparreguera, format per una coalició entre el PSC i l'Entesa pel Progrés d'Esparreguera, ha enllestit en aquests anys de mandat alguns projectes "ambiciosos" com són l'escola de música, la piscina petita d'estiu, l'arranjament de carrers, el pont de la Plana i la caserna de la Policia Local, entre d'altres. Però Fosalba reconeix i lamenta que la conjuntura econòmica ha portat que molts altres projectes que es tenien previstos no s'hagin pogut tirar endavant, com ara la reforma de l'avinguda de Francesc Macià i la de Francesc Marimon, la nova escola-institut de Can Comelles, l'estudi del parc territorial del Torrent Mal, la continuació dels projectes inclosos en la subvenció de la Llei de Barris, la construcció de l'aparcament de Cal Vives, etc. "Els meus projectes de futur per a Esparreguera són els que han quedat al calaix", ha afirmat l'alcaldessa.

Francesca Fosalba ha explicat que, malgrat la situació de crisi econòmica que ha fet trontollar molts dels projectes previstos per l'equip de govern, "faig una valoració molt positiva d'aquesta legislatura". L'alcaldessa creu que les dificultats "ens han enfortit com a grup i ens han preparat per afrontar les possibles imprevistos que puguin arribar en el futur, perquè hem après a gestionar l'escassetat de recursos". Així doncs, remarca que tot i la crisi "hem estat capaços de continuar oferint els mateixos serveis a les persones i s'ha fet front a inversions, que ja estaven iniciades de legislatures anteriors i de noves".

L'alcaldessa reconeix que han estat de gran ajuda els programes del govern per fer obres amb fons estatals. Han permès "poder afrontar inversions que nosaltres no haguéssim pogut realitzar de cap de les maneres" per l'angoixant situació econòmica. I, a més, els diners els han permès completar la proposta del seu programa.