Els pierencs van celebrar ahir al matí el 750è aniversari de la dedicació i consagració de l'església parroquial de Santa Maria de Piera. Amb motiu dels 750 anys d'aquest esdeveniment es va organitzar una diada d'acció de gràcies en la qual es va renovar la benedicció que llavors reberen aquesta església i el seu altar.

En el decurs de la celebració es va beneir de nou la porta del temple i es va fer una missa a càrrec d'Agustí Cortés Soriano, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat. En acabar la cerimònia s'hi va fer un concert oratori-lied òpera, amb Guadalupe Fradera, soprano; Rosa Escolà, mezzosoprano; Xavier Pardo, piano, i Aleix Colom, també al piano. Cal destacar que tots els participants en aquest concert eren veïns de Piera. De fet, va ser el 17 de novembre passat quan l'església parroquial de Santa Maria va celebrar els 750 anys de la seva consagració, però per diferents problemes d'agenda, entre els quals les passades eleccions al Parlament de Catalunya, no es va poder celebrar l'acte fins ahir.

A l'aniversari també hi van assistir els representants parroquials del municipi, com mossèn Ramon Maria Bosch, el rector-degà Francesc Mestre, i els mossens Jordi Tres i Francesc Xavier Escolà, juntament amb membres de la comunitat parroquial i veïns, que van omplir l'església de gom a gom.

Mossèn Bosch va remarcar el fet que "l'any 1260 va ser consagrada i beneïda la nostra església parroquial". El mossèn, que va tenir paraules d'agraïment per als representants del consistori municipal i per al bisbe Cortés, va afegir que aquesta celebració, a més de ser un motiu evocador i de record, "és un moment d'actualització del seu lloc com a espai de lloança a Déu i celebració cristiana, així com també ha esdevingut un espai emblemàtic del nostre poble de Piera". El dia de celebració es recordarà amb una placa commemorativa.