La remodelació de l'edifici del Molí Fariner per crear-hi un viver d'empreses i ubicar-hi l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell finalitzarà el març vinent. La reforma consisteix a adaptar la segona planta, amb una superfície de 392 metres quadrats, per al futur viver, que disposarà de diverses sales de reunions i de formació i també espais per al personal tècnic de suport empresarial.

El primer tinent d'alcalde, Xavier Fonollosa, ha explicat que aquest "és un projecte molt interessant per a Martorell perquè els emprenedors disposaran de tota una planta per dur-hi a terme les seves activitats econòmiques. En total hi haurà uns 40 boxs individuals per a cada empresa, tot i que també n'hi haurà alguns que seran compartits, com per exemple les sales de reunions".

El regidor ha afegit que per a Martorell "és molt important poder donar una gran utilitat a un edifici emblemàtic del poble, ja que el Molí Fariner va ser una fàbrica, model dels inicis industrials martorellencs, que amb el temps va caure en desús i va acollir durant anys l'escola taller". De fet, els estudiants de l'antiga Escola Taller de Martorell van ser els encarregats de rehabilitar una gran part dels interiors de l'edifici. Al centre s'impartien cursos de formació professional amb classes teoricopràctiques per a 32 estudiants. Els mòduls que s'hi impartien eren fusteria, jardineria mediambiental, pintura decorativa i el mòdul tècnic de xarxes i microinformàtica. També s'hi feien classes del Pla de Transició al Treball.

Membres de la regidoria de Promoció Econòmica han explicat que amb el futur viver no caldrà que les empreses que neixin hagin d'invertir una part del pressupost en un local. "A més a més, en aquest espai hi haurà els serveis de suport en les tres etapes del projecte empresarial: la definició del projecte, la posada en marxa, la consolidació i el creixement de l'empresa. Pel que fa al canvi d'ubicació de la regidoria, permetrà al departament tenir un lloc més ampli per oferir més serveis als usuaris i diversificar els cursos de formació".

El consistori ha pogut dur a terme la rehabilitació gràcies a l'obtenció d'una subvenció de 223.703 euros provinent de la Diputació de Barcelona i de la Unió Europea per executar el projecte d'un viver d'empreses i un club de persones emprenedores a l'edifici. Aquest serà l'únic viver d'empreses del Baix Llobregat Nord, fet que el va convertir en un dels projectes seleccionats pel departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, entre les 67 sol·licituds que s'hi van presentar.

Membres del consistori martorellenc han informat que ara només queden per fer algunes tasques menors a l'interior de l'edifici, ja que els ascensors ja s'hi han instal·lat. De fet, a principi de l'any vinent és previst que es comencin les obres d'adequació dels accessos al Molí Fariner, en ser situat en un punt apartat del nucli, just als terrenys de sota de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Algunes tasques que s'hi duran a terme seran la millora del camí provinent de Buenos Aires i també la millora de la senyalització del camí asfaltat que prové de l'aparcament del Pont d'Anoia.

Finalment, segons Fonollosa, "el que queda no és una obra complicada, per això esperem que les obres estiguin enllestides a final de març, i aleshores serà quan s'hi ubicarà la regidoria sencera, ja que fins ara només hi ha una part de Promoció Econòmica".