Fa uns quants dies que s'han iniciat les obres de restauració de l'església romànica de Sant Pere del Vim, promogudes per aquest Ajuntament amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el bisbat de Vic i els veïns del poble de Sant Pere.

La restauració integral del temple arriba després de molts anys d'espera i de diverses gestions, entre les quals destaca la declaració de l'edifici com a bé cultural d'interès local, l'any 2007. En la mateixa línia destaca la recuperació de les pintures murals que hi ha a la volta de l'absis, les quals es van arranjar després de tres fases de restauració realitzades durant els anys 2001, 2006 i 2009.

Amb aquestes obres, que s'estan duent a terme aquests dies, es recuperarà finalment la bellesa d'aquesta joia del romànic llombard del segle XI.

Aquesta setmana també s'han iniciat les obres de construcció de la nova casa consistorial de Veciana, les quals s'allargaran fins entrada la tardor d'aquest any. L'obra, que ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Panadés SA, ha estat contractada per l'import final de 350.445,05 euros, els quals són finançats per la Generalitat de Catalunya, dins el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Veciana.