Quants dies serà a Igualada?

Tot el cap de setmana. És la primera vegada que vinc. Altres anys s'encarregava de fer-ho altra gent del grup.

Per què ha vingut? Què n'espera, de la Mostra?

Per veure el ventall de possibilitats que hi ha. A l'hora de programar, si no véns a veure una fira com aquesta, et perds moltíssim. Tens un llibretó amb un munt de títols, preus, espectacles... però és necessari venir a una fira com aquesta i tastar-ho en directe, anar-ho a veure. Nosaltres, a l'hora de programar espectacles, en fem a nivell teatral i tres de festa major. I, per fer-ho, és necessari programar amb criteri.

Confia a poder lligar contractes a Igualada?

La majoria podríem dir que sí. A Llagostera fa sis anys que tenim un grup de Xarxa i ja hi ha companyies que coneixem i que ens agraden. És clar, si han estrenat un nou espectacle, apostes directament per ells. Però cada any intentem innovar amb quatre o cinc companyies noves, sempre volem obrir el camp de possibilitats amb nous espectacles.

I són els que han vingut a buscar a la Mostra, oi?

Efectivament. Ara, per exemple, volem anar a veure una funció de circ, perquè a la festa major sempre programem algun espectacle de circ. També en procurem fer un de màgia, dansa... i una mica és el que anem a veure aquests dos dies. A vegades, la meva companya i jo ens dividim per anar a veure més varietat d'espectacles.

I suposo que han de veure els preus i quadrar pressupost. Els ajuntaments han retallat molt les subvencions per a cultura amb la crisi econòmica?

Sí, s'ha retallat. Nosaltres tenim molta sort, perquè l'Ajuntament de Llagostera ens dóna molt suport en aquest sentit. I la part positiva és que nosaltres, el poble i l'Ajuntament, hem notat que ha pujat el nombre d'espectacles aquest any. Un cop hem fet el compte i els números, hem quedat molt parats. Suposo que la crisi ha fet que molta gent no marxi de cap de setmana, es quedi al poble i vagi a veure teatre. Perquè nosaltres hem apujat els números, tant en teatre infantil com per a adults.

Creu que la Mostra és el millor certamen del gènere per poder venir a buscar companyies?

Jo diria que sí. Tenim la fira de Tàrrega també, però en aquest cas està molt més definida de cara al teatre infantil. Jo he estat a Tàrrega i és una altra història.

Havia estat mai a Igualada?

Doncs, no.

I què li sembla la ciutat?

M'ha encantat, m'agrada moltíssim. És una ciutat molt maca i molt acollidora, i que està molt integrada en el tema.