Centenars de sabatilles esportives amb la X característica de Munich van trepitjar, durant tot el dia d'ahir, la nova botiga que la firma anoienca va estrenar a Capellades. Aquesta és la primera botiga que Munich obre a la comarca de l'Anoia i, a més de trobar-hi models exclusius, és concebuda com un centre d'experimentació i de formació per al personal de la companyia. L'espai ha rebut el nom de Munich Lab i s'incorpora a la selecta xarxa de botigues exclusives de Munich.

Amb l'obertura d'aquest espai, Munich porta un pas més enllà el seu concepte de botigues exclusives. A Capellades, els seguidors de la marca podran trobar models exclusius i varietats de tot tipus: prototips, edicions creades per al mercat internacional, mostres que no han sortit al mercat i els primers models de les noves col·leccions. L'espai, però, és concebut com "un centre de formació" del personal de Munich i "un laboratori per provar nous elements decoratius i d'imatge de marca", explica Xavier Berneda, director de màrqueting de Munich. "Tothom que ho vulgui podrà venir a comprar, és clar, però aquest no és el nostre objectiu principal", remarca Berneda. En la botiga, d'uns 60 m2, hi ha exposats mig centenar de productes, que oscil·len entre els 15 i els 120 euros, segons el model i el tipus de producte.

Moltes marques del món de la moda disposen de centres similars en les seves fàbriques. Munich, per contra, ha decidit obrir aquesta botiga al centre de Capellades (carrer del Jardí) per falta d'espai en la seva fàbrica de Vilanova d'Espoia i per raons sentimentals: "ens sentim amb l'obligació de tornar alguna cosa a Capellades, que ens ha acollit aquests darrers any", explica Berneda. Munich va aterrar a Capellades -on té la seu central- ara fa 40 anys procedent de Sant Boi de Llobregat.

"Estic molt contenta que Munich hagi decidit obrir una nova botiga al municipi, ja que això ens ajudarà a promocionar-nos a l'exterior", explica Ana Maria Sánchez, alcaldessa de Capellades, que ahir precisament estrenava unes Munich vermelles. Ara bé, la companyia descarta obrir noves botigues a Catalunya: "estem treballant per obrir noves botigues exclusives a Madrid, al llevant mediterrani i esperem que aviat també en altres països", afirmava Berneda. "Només ens instal·larem a Catalunya si trobem un punt estratègic, com el Passeig de Gràcia", sentencia.