Els més de 130 anys en actiu de l'agrupació coral La Llàntia d'Igualada van ser reconeguts ahir amb la Creu de Sant Jordi del 2011 per part de la Generalitat de Catalunya. La candidatura de la coral, que ha promogut l'Ajuntament d'Igualada, reïx després que també l'obtinguessin en anys precedents l'Ateneu Igualadí i el Gremi de Traginers.

La regidora igualadina de Cultura i Festes, Maria Enrich, comenta que "és una gran alegria" aquesta confirmació en els acords de Govern que el grup de cantaires igualadins es troba entre les 15 entitats catalanes guardonades amb la Creu de Sant Jordi.

No és l'única creu que té arrels de la comarca de l'Anoia. Entre els guardonats a títol individual hi ha Antoni Prat Seuba, nascut a Òdena el 1934. Prat és un reconegut artista floral, membre d'una nissaga de floristes de quatre generacions.

Actualment, el domicili de l'odenenc és a Barcelona, on regenta un conegut negoci del sector al barri de la Bonanova, Flors Prat SL. Prat ha estat reconegut pel "sentit innovador" aplicat en l'ornamentació floral.

Entre els guardonats individuals també hi ha Montserrat Figueras, l'esposa del musicòleg igualadí Jordi Savall, que ha estat premiada per la seva faceta de soprano.

135 anys de coral

La candidatura de la coral La Llàntia ha tingut un ampli consens en la societat igualadina. El mateix Ajuntament va impulsar per acord de ple la candidatura el 2010. La coral es va fundar l'any 1876 i ha guanyat diversos premis en concursos arreu de Catalunya des de la segona meitat del segle XX.