La reforma de la plaça de Cal Font que ha engegat el govern d'Igualada (CiU-ERC) ha estat criticada pel PSC. El govern defensa que calia crear un espai de jocs infantils que fins ara no existia al centre de la ciutat i que, amb la supressió dels plecs de la plaça, desapareix una zona que fins ara era utilitzada per a l'ús de monopatins. Els socialistes consideren que s'ha fet una despesa "innecessària" de 60.000 euros en instal·lar gronxadors a la plaça de Cal Font i aplanar una part del paviment de la plaça. Els socialistes recorden que els diners provenen d'una subvenció del PUOSC per reformar la Cotonera.

El govern igualadí ha minimitzat les crítiques del PSC. Defensa que 60.000 euros no suposen cap gran avenç en el projecte de la Cotonera, que val 15 milions, i sí que poden tenir efectes beneficiosos en obres de manteniment. Fonts de l'Ajuntament expliquen que "no es pretén desmuntar ni canviar la plaça, sinó que es vol guanyar un nou espai al centre de la ciutat".

La supressió d'alguns dels elements del terra de la plaça obeeix al fet que "es vol disposar també de tota la plaça per organitzar-hi esdeveniments". Actualment, la zona de la biblioteca "és molt limitada" per barreres arquitectòniques i "qualsevol esdeveniment s'ha de muntar sempre al costat oest, on hi ha més veïns".

En aquest sentit, també la supressió dels plecs de la plaça és a fi de guanyar aquest nou espai per als jocs infantils. A més, si hi ha d'haver nens jugant, és important "que no hi hagi monopatins ni bicicletes saltant" al voltant, "però es mantenen els distintius de la plaça, com les tisores i l'agulla".

Per la seva part, Jordi Riba (PSC) creu que "en lloc de complir la promesa electoral d'economia, economia, economia, l'alcalde es gasta aquests 10 milions de pessetes en aquesta actuació, que són una part dels diners a què el govern va renunciar per la Cotonera". La redestinació d'aquests diners del PUOSC per a obres de manteniment a la ciutat es va aprovar el setembre passat al ple.