El Trill, associació cultural del terme d'Argençola, organitzarà uns tallers bàsics d'elaboració de pa artesà a l'ajuntament del municipi el proper dissabte 9 de març. Els tallers els impartirà l'artesà forner Idris Cruz de Pan Baraka, que des de fa més d'onze anys es dedica bàsicament a fer cursos i a transmetre a tots aquells que hi assisteixen la seva passió pel món del pa. Els assistents podran aprendre a fer pa com s'ha fet durant segles amb farina, aigua, sal i llevat mare natural.

Es faran dos tallers, un al matí de 10 a 2 i un altre a la tarda, de 4 a 8. El preu per taller és de 25 euros i l'assistència estarà limitada a un màxim de 15 persones cadascun per facilitar l'aprenentatge. Per assistir-hi cal inscripció prèvia. La informació de com fer aquestes inscripcions es pot trobar al web www.eltrill.org. L'activitat forma part de la programació de la 2a Matinal d'intercanvi de llavors de la Catalunya interior que es farà el diumenge 10 de març a Carbasí (Argençola).

Actualment s'està produint un moviment de revalorització i reconeixement d'aquest aliment bàsic. Es recuperen receptes tradicionals i cereals oblidats i s'inventen nous pans amb fruita seca o llavors. El pa tampoc és aliè a la creixent importància que els consumidors comencen a donar a la qualitat dels ingredients, al seu origen i al procés d'elaboració de tot allò que compren. Les farines que s'utilitzaran als tallers són ecològiques i el cereal l'ha cultivat a Argençola Josep Mestre, pioner d'aquest tipus de cultiu tant a l'Anoia com a la Conca de Barberà, apostant per una agricultura respectuosa amb el medi ambient.