Igualada retrà homenatge aquest divendres a les 8 del vespre a Josep Maria Oriol i Murt, compositor, mestre i director del Conservatori de Música d'Igualada entre el 1963 i el 1983. L'acte es farà a l'auditori de l'Escola Municipal de Música i s'hi interpretaran peces seves. L'organitza l'escola i l'Institut Municipal de Cultura.

Josep Maria Oriol i Murt va iniciar els estudis musicals als 5 anys al Conservatori de Música de l'Ateneu Igualadí i, després de nou anys, va començar la seva vida de músic professional. Va formar part d'orquestres, cobles i bandes militars. També va ser membre de diferents conjunts instrumentals de la ciutat: l'Orquestra i Cobla Triomfal, la Banda Municipal d'Igualada, el Conjunt Windsor o el Barbems. A la mort del mestre Just, el va suplir en la direcció de la Banda Municipal de Música d'Igualada i va ser nomenat, del 1963 al 1983, director del conservatori. També va dirigir la Schola Cantorum, la Coral Mixta i l'Agrupació Coral La Llàntia. A més, va ser professor de música del Col·legi Mestral i president del Sindicat de Músics i Cantors d'Igualada i Comarca. Ja jubilat, va formar part del Conjunt Amistat del Casal d'Avis.

Va compondre sardanes, ballables, arranjaments i cançons, algunes, seleccionades per als festivals d'Eurovisió i del Mediterrani. Destaquen Adéu, Bebida fuerte (fox-swing 1965), Blanca Subur i Café con leche (cha-cha-chá 1970), Cumbiando (1966), Fiesta mayor (vals-jota), La puerta abierta, Pisando fuerte, La puerta abierta (cúmbia 1971), Que llueva (foxtrot 1961), Semáforo (twist 1963), Siflant bayon (piano i orquestra 1983), les sardanes, Aires d'Igualada (1967), La Sardana dels ocells i els Tres Tombs i, per a banda de

música, Igualada i Ciutat d'Igualada.