El monjo benedictí Bernabé Dalmau, fill d'Igualada, considera que "monsenyor Óscar Romero és una figura que el poble fidel no ha deixat d'admirar". Dalmau, autor d'una biografia sobre el religiós assassinat, desgrana de manera senzilla i atractiva la vida d'aquest màrtir. "Sant Romero d'Amèrica", com el va anomenar el bisbe balsarenyenc i amic Pere Casaldàliga, "és un estímul permanent per a l'Església de tots els temps", indica Dalmau. El llibre es va presentar a principi de setmana, a Barcelona.

En l'acte van intervenir el president del Centre de Pastoral Litúrgica, Jaume Fontbona, el director de la col·lecció Emaús, Josep Lligadas, i l'autor del llibre.

Bernabé Dalmau va desgranar aquells aspectes de la personalitat del bisbe màrtir que el van impressionar i motivar a fer el llibre per reivindicar la figura de Romero, "que davant del seu testimoniatge martirial fa resplendir per a l'Església universal una figura que sortosament el poble fidel no ha deixat d'admirar des que la malícia humana el féu desaparèixer del poble que tant va estimar i pel qual oferí la vida". El llibre s'ha presentat en català i en castellà.

En paraules del director de la col·lecció Emaús, "aquest llibre mostra i fa entendre que la figura del bisbe màrtir d'El Salvador no és una figura que només hagin de valorar els pobres, o els que hom classifica de radicals arrauxats [...]. Aquest llibre mostra i fa entendre que la figura d'Óscar Romero és una figura que és un punt de referència per a tota l'Església: una figura clau per entendre el que l'Església és i ha de ser en els nostres temps. És un testimoni net de l'Evangeli, viscut amb tota la coherència en aquest adolorit món nostre".

A la presentació, l'autor va avançar que el Diari de Mons. Óscar Romero serà publicat pel Centre de Pastoral de la Litúrgia en català i castellà a la tardor d'enguany a la col·lecció CPL libri.

La col·lecció Emaús

El Centre de Pastoral Litúrgica ha anat tractant més camps que pròpiament la pastoral litúrgica. Amb aquesta idea de tenir un camp de visió més ampli va néixer la col·lecció Emaús, dirigida per Josep Lligadas, en la qual es publica aquesta biografia de monsenyor Romero. Es tracta d'una col·lecció de llibres breus, fàcils de llegir, que volen acostar personatges que han tingut el seu pes en el camp de la fe a un públic molt general, per poder apropar als lectors els exemples i les conseqüències de determinades vides.