Creu Roja va fer ahir un enviament d'ajuda humanitària a Síria per donar suport a unes 5.000 persones. En concret, els voluntaris han preparat un miler de kits de cuina familiar (cadascun per a una família mitjana de cinc membres). Tot el material s'ha carregat des del magatzem d'Acció Humanitària de Creu Roja, situat a la Pobla de Claramunt (Anoia), i posteriorment s'ha traslladat el carregament fins al Port de Barcelona. El material s'enviarà amb vaixell fins a Latakia (Síria), on és previst que arribi d'aquí a dues setmanes aproximadament. Un cop allà, la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja i la Mitja Lluna Roja Síria faran el repartiment del material.

La tècnica d'Acció Humanitària de Creu Roja Catalunya Bàrbara Díaz, que va coordinar el carregament del material, ha explicat que els kits de cuina estan formats per estris bàsics com plats, olles, coberts i cassoles perquè puguin ser utilitzats per una família de cinc membres. Díaz considera que, a banda d'aliments i aigua, és important enviar material d'aquest tipus perquè "ara mateix a Síria no hi ha res". Segons ella, "moltes famílies han marxat de casa sense res a sobre i, per tant, les necessitats al país són de tot tipus".

L'enviament s'emmarca en la crida humanitària de la la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja per aconseguir més recursos per donar suport a la població siriana. Aquesta crida es va llançar el 2012 davant de l'agreujament del conflicte de Síria que es va iniciar el 2011. Des d'aleshores, el programa s'ha anat prorrogant i actualitzant. El projecte ha tingut el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Aquest és el segon enviament d'ajuda humanitària que es fa des de Catalunya en només 6 mesos, període en què, segons l'entitat,, s'ha agreujat tant la situació de la població afectada pel conflicte sirià com de les persones refugiades. El 27 d'octubre es van enviar 1.000 kits d'higiene per a 5.000 persones a Sèrbia.

A banda de l'enviament que s'ha realitzat des de la Pobla de Claramunt, aquests dies també es farà un enviament de 900 kits de cuina des de València i un altre carregament des de la Palma de les Canàries, on la Creu Roja té un magatzem d'ajut.