Avui s'inicia una nova edició del Prepara't, la Setmana de l'Ocupació d'Igualada. Es tracta d'un projecte impulsat per la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada per donar eines i propostes per a la recerca de feina a les persones que estan en situació d'atur o volen fer un canvi professional.

Enguany, el Prepara't arriba a la seva vuitena edició i girarà al voltant dels canvis que està experimentant el mercat laboral, «atès -segons els organitzadors- que aquest ha evolucionat ràpidament i ha entrat en l'era digital». La incorporació de les noves tecnologies i la digitalització tenen un impacte en els perfils professionals demanats per les empreses i en l'aparició de noves professions que fins ara no existien. En aquest sentit, l'edició d'enguany tractarà sobre la transformació digital, però a la vegada també es basarà en la importància de l'autoconeixement per orientar la vida professional.

Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia, subratlla la satisfacció de l'entitat a poder tirar endavant un any més aquest projecte tan «necessari i important per a la població que cerca feina». Tanmateix, Arias afirma que aquest projecte referma, per una banda, «la implicació de l'entitat en projectes socials perquè manté la voluntat i la missió d'ajudar a inserir laboralment aturats. Una missió nostra és potenciar el desenvolupament econòmic de la comarca i ajudar a crear ocupació i prosperitat»; i per l'altra, «el Prepara't és el millor escenari per generar la relació entre empresa i futur treballador és del tot necessària». Per la seva banda, Jordi Marcè, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, destaca que «iniciatives com Prepara't són un bon exemple del que entenem que hauria de ser la col·laboració entre l'administració i les entitats».