La moció de censura presentada pels grups Junts per Piera (JxP) -fins ara al govern amb ERC-, PSC i Ara és Demà (Comuns) ha prosperat amb nou vots a favor, set en contra i una abstenció en el ple celebrat aquest divendres al migdia a l'Ajuntament de Piera. Josep Llopart (J x P) és el nou batlle. En la seva primera intervenció ha anunciat que "tenim molta feina per fer" i s'ha mostrat predisposat en aquesta nova etapa. Jordi Madrid (ERC), fins ara alcalde de Piera, ha titllat de "traïció" aquesta moció i ha afirmat que Llopart "volia ser alcalde per sobre de tot", també ha subratllat que no ho ha aconseguit a les urnes i "ha destrossat el seu partit, el seu govern i tot".

Abans del ple es van viure alguns moments de tensió quan un grup reduït de fidels a l'exalcalde Jordi Madri dhan desplegat una pancarta per reclamar un govern independentista. Començada la sesió, el grup ha entrat a la sala de plens i s'hi han sentit crits en el mateix sentit. El ple, primer ha hagut de discutir la renúncia de l'alcalde Madrid, que va dimitir fa una setmana, i tot seguir, la moció de censura. Junts repeteix a Piera el mateix model de govern que té al Consell Comarcal de l'Anoia, a Vilanova del Camí i, de manera no explícita, sense entrar al govern, a Igualada. En el cas de Piera, com que Junts i PSC no sumaven per constituir una majoria, les formacions han buscat, i trobat, el suport d'Ara és Demà, el grup d'Els Comuns.

Jordi Madrid, que havia presentat la seva dimissió del càrrec per intentar salvar el govern per a ERC posant el seu càrrec sobre la taula com a contrapartida a una hipotètica reeedició del pacte amb Junts, ha llençat tres preguntes a cadascun dels grups que han presentat la moció durant el ple. Per una banda, a Junts x Piera els ha preguntat "com pot ser que es munti una moció de censura des de dins del govern" i per la seva part, al grup de PSC, també els ha mostrat la seva incomprensió sobre la presentació de Josep Llopart qui "no pertany a la segona força més votada". Als comuns (Ara és Demà) els ha titllat d'actuar amb controvèrsia, ja que, segons Madrid, aquest grup va advertir que "mai pactaria amb la dreta, és a dir, amb Junts" i s'ha mostrat dolgut sota les paraules "a mi m'han enganyat i ara us estan enganyant a vosaltres".

El qui era l'actual alcalde de Piera ha deixat deures de tot el que queda per fer i ha fet un repàs dels "més de trenta projectes que han pactat i preparat junts" amb les altres forces i ha animat els grups a tirar-los endavant: "almenys feu el que tenim pactat; si ho feu, us felicitarem, però si un deixeu una sola cosa, no haurà valgut la pena aquesta moció i haureu fracassat". Jordi Madrid també assegura que actualment hi ha projectes i hi ha diners i, que per tant, no hi ha cap excusa per tirar-los endavant, ja que "els dolents haurem marxat", va sentenciar irònicament.. Finalment, Madrid ha desitjat molta sort i molts encerts als grups que han presentat la moció i també ha mostrat agraïment i total confiança als tècnics de l'Ajuntament.

Francisco Ibáñez, regidor del PP, partit de l'oposició que no figurava en cap combinació de govern, s'han mostrat en contra de la moció i ha criticat el pacte de Junts, PSC i dels Comuns: "Ningú no entén aquet pacte". ha assegurat Ibáñez que no funcionarà perquè és "un govern que no neix amb un programa per Piera, sinó amb una ambició personal i partidista" i també ha titllat a Llopart de "senyor de dretres i independentista".

CUP Piera, que també ha quedat al marge dels acords, assegura que han estat crítics amb el govern en tot moment, també ha sigut un dels que s'ha mostrat en contra d'aquest pacte alternatiu i l'ha titllat de ser "un pam-pam al cul a Jordi Madrid" i també ha assegurat que no tindrà futur aquesta alternativa, perquè "se li està donant el govern a la dreta". Per altra banda, Podem Piera ha votat a favor, tot i assegurar que és "una decisió que mai haguéssim pensant que prendríem".

Durant la intervenció de Josep Llopart, un grup minoritari i contrari a la moció de censura han interromput el ple sota el càntic d'independència i crits de "traïdors", el qual ha estat desallotjat ràpidament. Llopart ha assegurat que ja feia temps que "la confiança entre els grups de govern no rutllava" i els socialistes també han fet referència a una mala gestió des del principi i un bloqueig i ineficàcia per part de l'actual govern de Piera i han advertit que el municipi "necessita unes polítiques socials i vertebradores".